Korpus I.

200g polohr.mouky, 200g cukru, 4 vejce, 100ml vody,100ml oleje, prášek do pečiva

Žloutky ušleháme s cukrem, pak přidáme olej a vodu, postupně přidáme mouku s práškem. Můžeme část mouky nahradit kakaem nebo ořechy. A zlehka vmícháme sníh z bílků.

 

 

Korpus II.

vejce            1        2        3        4        5        6        7        8

cukr g         60     120     180     240    300     360    420     480

hl.mouka g  62     125     187     250    312     375    437     500

olej ml         38      75     112     150    188     225    262     300

voda ml        25      50      75      100    125    150    175     200

prášek do     1/4   1/2      3/4       1      1a1/4   1,5    1a3/4    2 

pečiva

Postup stejný jako u korpusu I. Tento korpus je pevnější není tak křehký.

 

Pudinkovomáslový krém

250ml mléka, 1 pudink, 100g cukru krupice, 1 máslo 82%

Vanilkový - uvaříme pudink a přidáme 100g cukru, při chládnutí občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Máslo vyšleháme a postupně všleháme vychladlý pudink.

Čokoládový - v pudinku rozpustíme 100g čokolády na vaření, už nepřidáváme cukr. Zašleháme máslo.

Karamelový - cukr rozpustíme v hrnci na karamel přidáme mléko s pudinkem a uvaříme hustí pudink, už nepřidáváme cukr. Zašleháme máslo.

Kokosový - kokos opražíme, pak přidáme mléko a uvaříme pudink přidáme 100g cukru. Zašleháme máslo.

Ořechový - do hotového krému přimícháme mleté ořechy 

Ovocný - pudink uvaříme z džusu nebo štávy z kompotu osladíme podle chuti. Zašleháme máslo.

 

Tvarohový krém I. 

250g másla, 250g tvarohu, moučkový cukr

Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme tvaroh. Tento krém se nesmí dotýkat potahovky ( udělat mantynely z máslového krému)

 

Tvarohový krém II.

2 tvarohy , 2 zakys. smetany, 1 rostliná šlehačka, cukr, želatina rozpuštěná v ovocné št´ávě, ovoce

 

Krém ze zakysané smetany

100g čokolády ( na vaření nebo bílé) rozpustíme a přimícháme 1 zakysanou smetanu. Tento krém se nesmí dotýkat potahovky ( udělat mantynely z máslového krému)

 

Máslový krém šlehaný v páře

250g másla, 2 vejce, 140g cukru krupice

Máslo vyšleháme. Vejce s cukrem (můžeme přidat i kakao, rum) vyšleháme ve vodní lázni do úplného zhoustnutí (asi 15minut). Hmotu zašleháme do másla.

 

Jovo krém

200ml rostliné šlehačky, 80ml studené vody, 200ml bílého jogurtu, 2 lžíce cukru

Dobře vychlazenou šlehačku ušleháme s cukrem a vodou (nabyde na objemu na 1l) pak přimícháme jogurt.Tento krém se nesmí dotýkat potahovky.

 

Mléčná modelovací hmota 

500g cukru moučka, 250g suš. mléka, 2 lžíce medu, 1 lžička aroma, 6-8 lžic vody, 0,5 cm plátek 100% tuku

 

Ganache

200ml šlehačky, 200g tmavé čokolády

Šlehačku přivedeme do varu a nalejeme na nalámanou čokoládu. Vymícháme do hladka.

 

Ostružinová ganache

200ml štávy z ostružin, 80g cukru, 200g tmavé čokolády, 250ml šlehačky

Štávu přivedeme k varu, osladíme a nalejeme na nalámanou čokoládu, vymícháme do hladka a necháme v lednici přes noc. Pak vyšleháme se šlehačkou.

 

  


Tvorba www stránek zdarma Webnode