Korpus I.
200g polohr.mouky, 200g cukru, 4 vejce, 100ml vody,100ml oleje, prášek do pečiva
Žloutky ušleháme s cukrem, pak přidáme olej a vodu, postupně přidáme mouku s práškem. Můžeme část mouky nahradit kakaem nebo ořechy. A zlehka vmícháme sníh z bílků.
Korpus II.
vejce 1 2 3 4 5 6 7 8
cukr g 60 120 180 240 300 360 420 480
hl.mouka g 62 125 187 250 312 375 437 500
olej ml 38 75 112 150 188 225 262 300
voda ml 25 50 75 100 125 150 175 200
prášek do 1/4 1/2 3/4 1 1a1/4 1,5 1a3/4 2
pečiva
Postup stejný jako u korpusu I. Tento korpus je pevnější není tak křehký.
Pudinkovomáslový krém
250ml mléka, 1 pudink, 100g cukru krupice, 1 máslo 82%
Vanilkový - uvaříme pudink a přidáme 100g cukru, při chládnutí občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Máslo vyšleháme a postupně všleháme vychladlý pudink.
Čokoládový - v pudinku rozpustíme 100g čokolády na vaření, už nepřidáváme cukr. Zašleháme máslo.
Karamelový - cukr rozpustíme v hrnci na karamel přidáme mléko s pudinkem a uvaříme hustí pudink, už nepřidáváme cukr. Zašleháme máslo.
Kokosový - kokos opražíme, pak přidáme mléko a uvaříme pudink přidáme 100g cukru. Zašleháme máslo.
Ořechový - do hotového krému přimícháme mleté ořechy
Ovocný - pudink uvaříme z džusu nebo štávy z kompotu osladíme podle chuti. Zašleháme máslo.
Tvarohový krém I.
250g másla, 250g tvarohu, moučkový cukr
Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme tvaroh. Tento krém se nesmí dotýkat potahovky ( udělat mantynely z máslového krému)
Tvarohový krém II.
2 tvarohy , 2 zakys. smetany, 1 rostliná šlehačka, cukr, želatina rozpuštěná v ovocné št´ávě, ovoce
Krém ze zakysané smetany
100g čokolády ( na vaření nebo bílé) rozpustíme a přimícháme 1 zakysanou smetanu. Tento krém se nesmí dotýkat potahovky ( udělat mantynely z máslového krému)
Máslový krém šlehaný v páře
250g másla, 2 vejce, 140g cukru krupice
Máslo vyšleháme. Vejce s cukrem (můžeme přidat i kakao, rum) vyšleháme ve vodní lázni do úplného zhoustnutí (asi 15minut). Hmotu zašleháme do másla.
Jovo krém
200ml rostliné šlehačky, 80ml studené vody, 200ml bílého jogurtu, 2 lžíce cukru
Dobře vychlazenou šlehačku ušleháme s cukrem a vodou (nabyde na objemu na 1l) pak přimícháme jogurt.Tento krém se nesmí dotýkat potahovky.
Mléčná modelovací hmota
500g cukru moučka, 250g suš. mléka, 2 lžíce medu, 1 lžička aroma, 6-8 lžic vody, 0,5 cm plátek 100% tuku
Ganache
200ml šlehačky, 200g tmavé čokolády
Šlehačku přivedeme do varu a nalejeme na nalámanou čokoládu. Vymícháme do hladka.
Ostružinová ganache
200ml štávy z ostružin, 80g cukru, 200g tmavé čokolády, 250ml šlehačky
Štávu přivedeme k varu, osladíme a nalejeme na nalámanou čokoládu, vymícháme do hladka a necháme v lednici přes noc. Pak vyšleháme se šlehačkou.